Op verzoek belegt de kerkenraad, na het overlijden van een gemeentelid, een rouwdienst ter nagedachtenis aan de overledene. De predikant stelt in overleg met de betrokkenen de liturgie op en regelt het bezoek met de wijkouderling.

Op verzoek van de familie kan er een video-opname van de dienst worden gemaakt.

De kerkenraad is van mening dat het lichaam van de overledene als een zaad in de aarde gezaaid wordt en vindt het daarom gepast dat de kist, tijdens de rouwplechtigheid op de begraafplaats, neergelaten wordt in het graf. Als er na de begrafenis nog gelegenheid is tot koffiedrinken en/of broodmaaltijd, is het mogelijk dat een ouderling de gehele rouwplechtigheid afsluit.

In de dienst op oudejaarsavond worden de namen afgelezen van die gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. De familie wordt hiervan vooraf schriftelijk op de hoogte gesteld en uitgenodigd om in die dienst aanwezig te zijn.